augusti 26, 2017

Om att starta och fortsätta en helg.

När jag har vinkat av bussen som tar min son ut ur staden och vidare till fadern ringer jag min man. Säger att jag fixar middagen om han fixar vinet. Promenerar förbi ett av våra bästa ställen, slinker in och beställer ett virrvarr av sushi. Möter min man i dörren, ställer in maten i kylskåpet och luftar vinet. Jag skalar av alla kläder, duschar bort arbetsveckan och kliver i trosor och klänning, han dukar fram maten och fyller glasen. Ett sms trillar in från hans syster. Jag har en flaska cava och vill inte att dagen ska ta slut än! 

Kom hit! säger vi. Tio minuter senare plingar det på dörren. Timmarna försvinner runt vårt matbord, vi plockar av maten och äter polly till efterrätt. Sen kommer vi på att Burn out punks visar upp sig i närheten. Jag drar en borste genom håret och applicerar en rekordsnabb makeup, kliver i byxor och en stickad tröja. Tio minuter innan de drar igång lyckas vi klämma in oss framför scenen. Det är eld och akrobatik och galet och alldeles fantastisk.

Efteråt säger vi hej då och går åt varsitt håll. Vi trillar ner i soffan, startar ett avsnitt Dexter. Jag har mina ben i hans knä, hans händer vandrar och snart ligger mina trosor på golvet och ingen bryr sig längre om vad Dexter gör på skärmen. Tio timmar senare vaknar vi till en lördag. Dricker kaffe i sängen, tassar upp och äter en långsamt frukost. Kryper tillbaka ner i sängen igen, jag med en bok och han med tidningen. Och nu närmar sig klockan två, vi ska kliva i kläder och placera solglasögonen på näsroten och hitta ut på stadens gator igen.

1 kommentar: